Română ()

Asociația

Pornit de la grupul redactorilor care formau la data respectiv㠄Zig-Zag de România“ la Freies Radio für Stuttgart, cărora spațiul redacțional în multitudinea acțiunilor extra radio nu le mai era suficient, se năștea în anul 2014, ideea unei noi forme de organizare, căreia i s-au adăugat tot mai mulți simpatizanți, oameni de bine care, în decursul timpului participaseră activ la acțiunile redacției dar și alții, interesați și atrași de noul grup. Ideile noilor veniți s-au adăugat, s-au diversificat, s-au încropit încet-încet, ca plămădeala bine amestecată, pentru viitoarea coacere.

Avantajul era că nu se pleca pe un teren gol. Viața de redacție, munca în echipă, cu ușoare sau mai puțin ușoare provocări, toate la un loc, au arătat că se poate mai mult și acest lucru se poate realiza numai când bunăvoința este de partea tuturor, în primul rând, în a oferi.

Redacția a rămas, ea își duce munca independent mai departe, și-a găsit însă mai mulți susținători și deja numai acest aspect îi dă motivația continuării. EUReflect, organizație e.V., își propune un dialog între oameni, între culturi. Ea reflectă munca, aspirațiile, cunoștințele, dragostea pentru frumos în toleranță și acceptanță într-o Europă ai cărei copii suntem cu toții, în pace și înțelegere. Ea ne îndeamnă și la a reflecta la spațiul în care trăim, la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fiecare în parte dar și toți împreună. Ne îndeamnă la a găsi, tot împreună, soluții pentru a ne fi mai bine, într-o lume multiculturală în care globalizarea ne face să ne pierdem uneori, păstrându-ne totodată identitatea, împărtășind dar și acumulând, învățând. EUReflect, pornită de la un nucreu de români, își deschide brațele spre lume, o lume pe care ne-o dorim cu toții mai bună, în toate frumusețile ei.

Daiana Matieș
Stuttgart 2015

Caseta tehnica     Sitemap     Contact